Akela

Picture
Ki ne ismerné a vezérfarkasokat, akik immár 20 éve hallatják hangjukat (kissebb- nagyobb megszakításokkal). Így idén 20 éves évfordulójuk alkalmával 20 kis bulival tisztelegnek a falka előtt, mielőtt ismét(reméljük, hogy csak egy időre) felbomlanak.
Ezek közül ez lesz Erdélyben az egyetlen tisztelgésük.

Kóbor Angyal És A Fekete Bárányok

Picture
Speciális tribute zenekar. Műsoron: (egyre több saját dal mellett) a '70/80-es évek fordulópontján üzemelő rockzenekarock (Piramis, Beatrice, Bizottság, Hobó BB. és P.Mobil) dalainak felidézése, metálosabb adaptációban.

LAZULALÁNC

Picture
A Lazulalánc magyarország egyik feltörekvőbb metálbandája. Számtalan koncerten, két lemezen és egy videóklippen vannak túl. Koncertjeik mindig energikusak, kirobbanóak.
Aki szereti a jó kis doomos riffeket, a pörgős ritmusokat és a magával ragadó dühös és szókimondó énektémákat, annak ott a helye a koncertjükön.

Respect

Picture
      A Respect együttes 2008 őszén alakult Kolozsváron, Bordea Richard és Kiss Lóránd kezdeményezésére. Érzések, érzelmek, élmények zene általi kifejezése és a továbbképzés volt a cél. Ebben a célkitűzésben való hit késztette Hodrea Ovidiut (dob), Tudor Bădescut (basszus gitár) s később Szabó Hunort (ének), hogy csatlakozzanak.
    Az együttes megvalósításai közül megemlítendők a következők: a Maximum Rock "Suport pentru Undergrund" 2009-es döntőjén való részvétel, a "Get Well Chi" elnevezésű jótékonysági koncerten való részvétel, 2010-ben koncert Londonban egy angol promoter meghívásának eleget téve.
    2010. tavaszán csatlakozott az együtteshez Silviu Dan Vaida (Don Benassi) -basszus gitár- Tudor Bădescu helyére lépve, ez utóbbi más terveket valósit meg.
    Az új felállásban 2010. nyarán az együttes első helyezést ér el a Rock Maraton fesztiválon. Ugyanitt Bordea Richard a legjobb gitáros cimet nyeri el, míg Dan Vaida a legjobb basszus gitáros díjat.

Az együttes összetététele:

SZABÓ HUNOR          -ének
HODREA OVIDIU        -dob
DAN VAIDA                -bassus gitár
BORDEA RICHARD    -gitár
KISS LÓRÁND            -gitár

Zenei stílus: progrssziv-metálBlack Diamond

Picture
A Black Diamond zenekar 2005 elején alakult meg Szászrégenben. Maros megyében és Erdélyben a heavy metal műfaj egyik legismertebb képviselője és országszerte is számtalan koncertjük volt. A sok tagcsere miatt az együttesnek eddig még nem sikerült nagylemezt kiadni, de 2007-ben megjelent az első kislemezük. 2008-ban a Németországi Bonfire együttes elő zenekaraként léptek fel Kolozsváron. Eddigi felállásukat tartja a legjobbnak a csapat: Fülöp "Zsozso" Zsolt - dobok, Pop Sergiu - basszusgitár, György Zsolt "Zsolán" - gitár, Nagy "Kánya" János - ének, Brai Robert - gitár.

Backlash

Picture
  A zenekar 2008 szeptemberében alakult. Három tagból áll: Erdélyi László(vokál/szólógitár), Sime Emil(basszusgitár), Bakó Ádám(dobok).
"Stílusunk egy energiában dús, ritmusos groove metal. Saját számok melett feldolgozások is szóba jönnek koncertjeinken, mint pl: Sepultura, Motorhead, Kreator, Soulfly, Metallica, Judas Priest, Tankcsapda, Children of Bodom stb."
  Kiadták az első EP-jüket "Madman's Lullaby" címmel.

Subcultura

Picture
  2006-ban megszülettek az első tervek a zenekarról Marosvásárhelyen. A jelenlegi felállásban Kiss Hunor(ének/basszusgitár), Patek Botond(ének/gitár), Farkas Zoltán(gitár), Szabó Barna(dobok) szerepelnek. Képviselt műfajuk a trash/death metal.
  Jelenleg dolgoznak első nagylemezükön aminek címe "Apocalypse In Paradise".Guillotine

Picture
  A zenekar 2006 nyarán alakult azzal a céllal, hogy Marosvásárhelyen a Heavy Metal műfaját képviselje. Tagok: Hadnagy László - ének, Péter Csanád - gitár, Majla Roland - gitár, Czikmántori Rajmund - basszusgitár, Fodor Csaba - dobok.
  A koncertezést szülővárosukban kezdték el, különböző alkalmakkor léptek fel, és Székelyföld rendszeres látogatói is (Csíkszereda, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós...). Repertoárjuk saját szerzeményekből és feldolgozásokból áll, magyar és nyugati bandák zenéit is megszólaltatják.
  Két díjjal is büszkélkedhet a zenekar: a 2009-es Dark River Rock Fest tehetségkutatójának egyik díjával és a 2010-es Háromszéki Diákegyüttesek találkozójának első helyezésével.

Frontline

Picture
A Frontline együttes 2009 nyarán alakult. Kompromisszum mentes őszinte thrash metált játszanak. Az együttes három tagból áll: Szabó Attila ének/gitár, Balázsi Loránd dob, Dimény Botond basszusgitár.